Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ATP ČELENDŽER “SRPSKA OPEN” PROSLAVLJA 18. ROĐENDAN Teniseri se bore za 80 bodova i 46.000 evra

Sport
Autor:

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Čelendžer “Srpska Open” i ove godine se nalazi u ATP kalendaru, a održaće se od 9. do 15. septembra. Ove godine turnir se igra za 80 bodova i nagradni fond od 46.600 evra.

Direktorica turnira Lana Popović istakla je da je izuzetno ponosna činjenicom da se ovaj turnir održava već 18. put.

– Sami znate koliko je važno imati jedan profesionalni turnir na koji dolaze igrači iz cijelog svijeta i dobijaju jednake ATP bodove kao što ih dobijaju Đoković, Federer i Nadal. To je jako važno i to je ono što nam je motiv da izdržimo i održimo ovaj turnir. U sedmici kada se igra naš turnir “Srpska Open”, igraju se turnir u Šćećinu, Istanblu, Sevilji, Šangaju i još jedan čelendžer u Americi. Ovo je turnir od 80 bodova, smanjili smo ga, a da bismo zadržali prošlogodišnjih 100 bodova po novim pravilima morali bismo imati turnir od 94.000 evra. Tako da smo se mi odlučili za 80 bodova i smanjili smo nagradni fond.  Sigurno nećemo izgubiti kvalitet jer nismo izgubili polovinu bodova nego samo 20, a bodovi su ono najvažnije zbog čega se igra ovaj turnir – rekla je direktorica turnira Lana Popović.

Tomas Beluči

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Direktor Teniskog kluba “Mladost” Siniša Simeunović rekao je da su od ove godine promijenjena pravila.

– I ove godine se igraju kvalifikacije, u kojima, prema novim propozicijama učestvuju samo četiri igrača, a od ta četiri dva će proći u glavni kostur. Glavni kostur je postavljen na 48 tenisera. Igraće se na četiri terena. Nosioci, njih 16 će biti slobodno u prvom kolu. TK Mladost će dobiti pet Vajld karti i nadam se da ćemo bar jednu dati nekom od mladih perspektivnih igrača iz Srbije sa kojom imamo paralelne veze i odličnu saradnju – rekao je direktor Teniskog kluba Mladost Siniša Simeunović.

U glavnom dijelu turnira učetvuje 36 igrača na osnovu ATP ranga, četiri sa pozivnicama ITF-a, zatim pet sa pozivnicama koje dodjeljuje organizator, dva igrača iz kvalifikacija i jedan sa specijalnom pozivnicom ATP-a.

Pokrovitelji turnira su Predsjednik Republike Srpske, Vlada Repulike Srpske i Ministarstvo porodice omladine i sporta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO