Politika

Aulić: Sastanci Dodika i Cvijanovićeve u Budimpešti pokazuju sav besmisao priče o izolaciji Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se juče u Budimpešti sa više evropskih i svjetskih lidera nego što svi sarajevski političari zajedno sretnu za godinu dana, istakao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Saša Aulić.

Saša Aulić
FOTO: RTRS

Podsjetivši da su među njima bili lider energetske supersile, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan koja ima značajnu globalnu ulogu, kao i premijer Mađarske Viktor Orban, lider zemlje članice EU, sa kojom Srpska već tradicionalno razvija prijateljske odnose i odličnu saradnju, Aulić je u izjavi za Srnu naglasio da su takvi međunarodni kontakti i partnerstva bili značajna činjenica i za mnogo veće i razvijenije zemlje nego što je Republike Srpska.

– To ujedno pokazuje svu besmislenost priče o izolaciji Srpske, jer je u Evropi i svijetu sve više onih koji uvažavaju našu poziciju i žele da čuju stavove Srpske. U zabludi su svi koji misle da je glas tzv. međunarodne zajednice stav dvije sarajevske ambasade i jednog nelegitimnog stranca bez adekvatne radne dozvole u BiH – istakao je Aulić.

Pročitajte još

On je ukazao da su davno prošla vremena kolonijalizma, kao i globalne okolnosti u kojima je jedna sila mogla da diktira ponašanje ostatku svijeta.

– Srpska će uprkos pritiscima nastaviti da gradi partnerstva na istoku i zapadu, sa svima koji žele da sarađuju na bazi međusobnog uvažavanja – poručio je Aulić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu