Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AUTO-PUT OD PRIJEDORA do BANJALUKE Đaković: Oko 100 objekata biće zahvaćeno tokom izgradnje

Regioni
Autor:

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Izgradnjom auto-puta Prijedor-Banjaluka na području grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On je na konferenciji za novinare rekao da se ovim auto-putem na području Banjaluke zahvata oko 340 objekata, da je dužina prijedorskog dijela 19 kilometara, a banjalučkog 20.

– Pozivamo sve zainteresovane da do 5. marta izvrše uvid u nacrte auto-puta i da dostave eventualne primjedbe u pisanoj formi, kao i da dođu na javnu raspravu o nacrtima koja će se održati 4. marta u kinu “Kozara” i na kojoj takođe mogu iznijeti stvari koje uoče – poručio je Đaković.

Nacrti plana parcelacije za auto-put dionica Banjaluka-Prijedor i izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu auto-puta dionice Banjaluka-Prijedor izloženi su u prostorijama Gradske uprave i sve informacije dostupne su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

– Ovaj auto-put uključuje se na auto-put Banjaluka-Gradiška u mjestu Kuljani u Banjaluci, a gradi se do izlaska na magistralni put između naselja Kalate i crkve u Gornjim Orlovcima. Definisana je jedna petlja koja se nalazi između Babića i Omarske i moći će joj se prići sa magistralnog puta i iz smjera Kozarca i iz smjera Omarske – naveo je Đaković.

Uvid u nacrte ovih dokumenata može se izvršiti svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 časova u Prijedoru, kao i od 8 do 16 časova u Instututu za građevinarstvo “IG” Banjaluka koji je nosilac izrade plana i izvještaja.

Za ovaj auto-put predviđena je vrijednost radova od oko milion maraka po dužnom kilometru. U narednoj fazi uslijediće auto-put Prijedor-Novi Grad i brzi put Prijedor-Kozarska Dubica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO