Svijet

Avion se srušio na vulkan: Poginuli svi putnici, potragu otežavali loše vrijeme i vulkanski nemiri (FOTO)

Potvrđeno je da su sve četiri osobe u lakoj letJelici koja se srušila na Filipinima tokom vikenda mrtvi, saopštile su u četvrtak vlasti te zemlje jugoistočne Azije, nakon podmukle misije potrage na vrhu nemirnog vulkana.

Avion se srušio na vulkan na Filipinima
FOTO: SKY NEWS AUSTRALIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Tijela pilota Rufina Džejmsa Кrizostoma mlađeg, člana posade Džoela Martina i australijskih tehničkih konsultanata Sajmona Čiperfilda i Кartija Santanama pronađena su na vulkanu Maunt Mejon i tim je radio na njihovom pronalaženju, izvijestio je CNN-ov ogranak CNN Filipini, citirajući gradonačelnika Кamaliga Кarlosa Irvina Baldoa.

Sve četvoro ljudi bili su zaposleni u kompaniji Enerdži Development Corp., geotermalnoj kompaniji sa sjedištem u Manili, kaže Ričard Tantoko, njen predsjednik i glavni operativni direktor.

Avion sa šest sjedišta Cesna 340 letio je za glavni grad Manilu kada je u subotu izgubio kontakt sa kontrolom vazdušnog saobraćaja nakon što je napustio međunarodni aerodrom Bikol u provinciji Albaj, saopštila je uprava za civilno vazduhoplovstvo Filipina (CAAP).

Pročitajte još

Olupina se nalazila na nadmorskoj visini od oko 1.823 metra u nedjelju.

Ali kišni uslovi, rizici od klizišta i „umjereni“ nivo vulkanskih nemira komplikovali su napore u potrazi, navodi CAAP, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije