Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bageri “okupirali” novi put prema Motikama, u toku gradnja potpornih zidova i kanalizacije

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Na gradilištu puta od Petrićevca prema Motikama, jednog od najvećih ovogodišnjih saobraćajnih projekata, u toku je izgradnja potpornih zidova i prateće oborinske i fekalne kanalizacije, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, realizacija jednog od najvažnijih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijedne oko dva miliona KM, odvija se u skladu sa planovima i uz „živu“ dinamiku radova na terenu.

– Pošto se radi o zahtjevnom projektu, radovi se odvijaju po fazama. Nakon postavljanja kanalizacionih cijevi, uslijediće rad na vodovodu, a nakon toga i radovi na samoj saobraćajnici  – kažu u ovom odjeljenju.

U prvoj fazi, predviđena je izgradnja 1,2 kilometra izgradnje saobraćajnice na potezu od tzv. žutih zgrada.

Po projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Alekandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice.

Izgradnja ove saobraćajnice počela je 23. marta ove godine, u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO