Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BAJEVIĆ POTVRDIO Želim da pomognem reprezentaciji BiH

Sport
Autor:

Foto Antonio Cotrim/EPA

Dušan Bajević

Dušan Bajević je i zvanično najozbiljniji kandidat da naslijedi Roberta Prosinečkog na klupi fudbalske reprezentacije BiH. Ono o čemu se spekulisalo proteklih dana dobilo je zvaničnu potvrdu nakon izjave koju je iskusni stručnjak dao za portal Radiosarajevo.

Ono što je najčudnije u ovom prijedlogu je činjenica da bi Bajević praktično izabrao sam sebe jer se nalazi u komisiji zaduženoj za imenovanje novog selektora a koju pored njega sačinjavaju Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz, Munir  i pomenuti trener.

– Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim da pomognem reprezentaciji. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovaraćemo. Samo polako, moramo se izvući iz krize. Iz FS BiH još nisam dobio zvaničan ponudu, bilo je razgovora, ali još nisam zvanično odgovorio. I ja bih volio da Bosna i Hercegovina ode na EURO, ali sve ćemo to moći da analiziramo kada dođem u Sarajevo – jasan je bio Bajević.

Posljednji trenerski angažman imao je 2012. godine u grčkom Atromitosu, a osim grčkih klubova i Veleža vodio je i Crvenu zvezdu u sezoni 2006/07, kada je napustio klub tokom meča sa Vojvodinom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO