Sport

BAJIĆ OTVORENO "Borac je zaslužio pobjedu, mi smo bili loši u odbrani"

Košem Robinsona u posljednjim sekundama meča košarkaši Igokee došli su do pobjede protiv Borca iz Čačka (91:89) na otvaranju nove sezone.

BAJIĆ OTVORENO "Borac je zaslužio pobjedu, mi smo bili loši u odbrani"
FOTO: NIKOLA VURUNA/ABA LIGA

Trener Dragan Bajić bio je zadovljan zbog pobjede, ali nikako nije mogao da bude srećan zbog igre koju su pokazali njegovi igrači.

– Čestitam svojim momcima na pobjedi, želim da se zahvalim publici koja nam je bila vjetar u leđa. Da je Borac večeras slavio ne bi bilo nezasluženo, čak mislim da su u nekim momentima i više zaslužili pobjedu. Ovo je košarka, ovo je sport i dešavaju se takve stvari. Pokušao sam svojim momcima da skinem pritisak koji su evidentno imali. Možda protivnik nije atraktivan, ali je Borac pokazao da je odličan tim – rekao je Bajić koji je analizirao i sam meč:

– Prvo poluvrijeme smo jako dobro napadački djelovali što me raduje, ali me zabrinjavaju defanzivni zadaci u kojima smo bili na veoma niskom nivou. U prvom poluvremenu smo morali iskoristiti napadački potencijal i spustiti Borac na najviše 35 poena. Međutim, bili smo dekoncentrisani i pravili greške koje se na ovom nivou ne smiju dešavati. Imali smo problema sa defanzvnim skokom jer nam je Borac u prvom poluvremenu napravio devet skokova u napadu. Dozvolili smo Borcu krajem poluvremena da uhvati priključak, razigrali su se kroz treću četvrtinu, primili smo 31 poen što je nedopustivo. Pokušao sam na minus deset da sugerišem da nije utakmica završena, da se moramo boriti, iskombinovali smo ekipu, izbacili Borac iz ritma. Odigrali smo dobru odbranu, iskontrolisali skok i došli smo na kraju do pobjede – rekao je Bajić.

Trener Igokee upozorio je igrače da neće tolerisati loš odnos prema igri.

– Vjerovatno smo zbog posljednje četvrtine nagrađeni, ali sam rekao svojim igračima da se ne zadovoljavam sa malim stvarima i ko želi da se zadovolji sa malim stvarima može da ide – jasan je Bajić.

Prihvati notifikacije