Sport

BAJIĆ ZADOVOLJAN PRVIM POLUVREMENOM "Igrali smo vrhunski, pa razigrali Split"

Košarkaši Igokee nalaze sa na čenoj poziciji regionalne ABA lige, barem do sutra kada će na teren izaći Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija.

BAJIĆ ZADOVOLJAN PRVIM POLUVREMENOM "Igrali smo vrhunski, pa razigrali Split"
FOTO KK IGOKEA/N.VURUNA

Nakon trijumfa protiv Splita 79:78 trener Igokee Dragan Bajić ima razloga za zadovoljstvo.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali na vrhunskom nivou, spustili domaćina na 28 poena što je velika stvar. Napad bio bolji u odnosu na prošlu utakmicu, napravili smo dosta slobodnih pozicija, dosta kontranapada. Međutim, nakon prvog dijela sam znao sam da nije utakmica gotova, da se Split neće predati što sam pokušao da kažem igračima u svlačionici. To se pokazalo u nastavku. Došlo je do pada koncentracije, posebno u odbrani, primili smo 50 poena što se ne smije dogoditi. Dozvoili smo Splitu neke slobodne šuteve. Oni su željeli da se vrate, sa tom idejom su ušli u drugi dio, pogodili su neke teške šuteve i to im je pošlo za rukom. Ipak, kada je trebalo pokazali smo karakter i hrabrost i sa nekim važnim reakcijama u odbrani došli do, po meni, zaslužene pobjede. Splitu želim sve najblje i mnogo uspjeha u nastavku lige – rekao je Bajić.

On smatra da organizatori i igrači trebaju biti odgovorniji.

– Brine me to što organizatori i igrači na lopti moraju preuzeti više odgovornosti, mislim da smo opet pokazali karakter, bitnim odbranama i mislim da smo zasluženo pobijedili. Umor je možda učinio svoje, ovo nam je treća utakmnica u tri dana, imali smo mučan put do Novog Mesta, probleme sa testovima, mučan put do Splita i sve je to možda uticalo na pad u drugom dijelu – rekao je Bajić.