Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BAJKERI U HUMANOJ MISIJI Sakupili novac za kuću i organizovali vjenčanje paru sa dvoje mališana

Društvo
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Aldina i Selmin Karač danas su pred matičarkom u Opštini Novi Travnik izrekli sudbonosno „DA“ i tako jedna humana priča o dobroti i spremnosti da se pomognu ugroženima dobija jedan lijepi završetak.

Moto klub „Old town“ iz Travnika pokrenuo humanitarnu akciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kuće za socijalno ugroženi mladi par Aldinu i Selmina Karač iz okoline Novog Travnika, piše Avaz.

– U akciju su se uključili mnogi prijatelji kao i moto klubovi, MK Grunf iz Brčkog i mnogi drugi kao i naši veliki prijatelji iz Hamburga MK Balkan bikers koji su se odazvali akciji kao i mnogo puta dosad. Pošto nisu bili vjenčani mi smo im organizovali i vjenčanje koje je bilo danas u opštini u Novom Travniku. Našoj akciji se pridružio i načelnik opštine Novi Travnik, Refik Lendo i ponudio pomoć u rješavanju administrativnih obaveza oko kupovine kuće kao i svadbe tako da je to išlo na teret opštine – kazao na je Orhan Ganibegović, član MK “Old town” iz Travnika.

Aldina i Selmin živjeli su u neuslovnoj kući sa dvoje male djece, jedno od 19 i drugo od četiri mjeseca.

Članovi Moto kluba “Old town” su pokrenuli akciju, a priključili su se brojni moto klubovi, te građani Travnika. I ovu akciju pomogli su članovi članovi MK “Balkan bikers” iz Hamburga.

Sakupljen je novac za kupovinu kuće u selu Has nadomak Novog Travnika, a s obzirom da je skupljeno više novca i to će biti iskorišteno za obnovu i opremanje kuće. Sad slijedi rješavanje administrativnih obaveza oko kupovina kuće.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO