Gradovi

BALAŠEVIĆU U ČAST Sombor dobio "Park za neke nove klince" (FOTO)

U spomen čuvenom kantautoru Đorđu Balaševiću Sombor je danas dobio novi parkovski prostor simbolično nazvan "Park za neke nove klince".

BALAŠEVIĆU U ČAST Sombor dobio "Park za neke nove klince" (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovaj spomen park nalazi se u somborskom naselju Nova Selenča pored Osnovne škole “Dositej Obradović” a inicijativu za ovu akciju pokrenula je Somborka Mirjana Jozić.

– Balašević je služio vojsku u Somboru i praktično je jedno vrijeme bio naš sugrađanin a i opjevao je Sombor u svojim pjesmama. Razmišljala sam kako bismo mogli da mu se na neki način odužimo i palo mi je na pamet da napravimo park u kome ćemo simbolično posaditi 68 stabala bagrema, onoliko koliko je on godina živio i jednu lipu zbog čuvene Đoletove pjesme “Jednom su sadili lipu”. Tu ideju su mnogi podržali, od gradskih čelnika koji su nam dodijelili prostor, preko brojnih volontera koji su učestvovali u sadnji do Udruženja gorana koje nam je obezbedilo sadnice – priča za Blic Mirjana.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kaže da postoji plan da se u parku postavi i spomen ploča Balaševiću kao i da se nakon što bagrenje poraste tamo postave parkovske klupe na kojima će neki novi klinci moći da se druže i uživaju.

Brojnim građanima volonterima koji su danas sadili drveće u Đoletovom parku pridružio se i pomoćnik gradonačelnika za oblast urbanizma i zaštitu životne sredine Siniša Borota.

Prihvati notifikacije