Politika

Banjac poručio lideru SDA: Bakire, rat se završio, čuvaj mir!

Bakir Izetbegović je potvrdio namjere Bošnjaka, a to je unitarna BiH bez Republike Srpske, rekao je Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske.

Banjac poručio lideru SDA: Bakire, rat se završio, čuvaj mir!
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Darko Banjac

Sada je jasno koliko je ispravno i potrebno sve što je donijela i što će u budućnosti izglasati Narodna skupština Republike Srpske. Očigledno je da dio međunarodne zajednice želi da promijeni političko-ustavnu strukturu BiH i da nas u predstojećem periodu čeka teška borba za našu Republiku Srpsku – ističe on.

Dodaje kako se samo slogom i jedinstvom može dobiti ta politička bitka.

– Izedbegović je došao u Fazlagića kulu da nekom prijeti osvetom?! Prije svega, morao je da se izvini za sve žrtve koje su njegovi sunarodnjaci, kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH, poubijali u Hercegovini za vrijeme Drugog svjetskog rata – kaže Banjac.

Pročitajte još

Podsjeća da su muslimani iz Fazlagića kule, pripadnici ustaškog pokreta, u noći između 3. i 4. juna 1941. godine pobili više od 130 bilećkih Srba i bacili ih u Korićku jamu.

– Pozivam bošnjačke političare da prestanu da zveckaju oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, ukoliko uopšte znaju šta je to. Mi u Republici Srpskoj smo opredijeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove da naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sjedeti skrštenih ruku i dozvoliti da nam se ponovi Korićka jama – zaključio je Darko Banjac, lider NPS.

Prihvati notifikacije