Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Banjalučane uznemirila CRNA ZASTAVA u autobusu

Društvo Početna
Autor:

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

Banjalučani, a posebno oni stariji sugrađani, koji su se jutros vozili autobusom na relaciji Starčevica – UKC RS, bili su neugodno iznenađeni crnom zastavom koju su ugledali u neposrednoj blizini vozača.

Crna zastava sa bijelim dvoglavim orlom i natpisom „Za kralja i otadžbinu – Sloboda ili smrt” kod nekih putnika evocirala je uznemirujuće uspomene.

– Ne znam za druge, ali za mene ova crna zastava sa ovakvim natpisom znači nešto protiv čega sam se borio, ali u tome očigledno ni ja ni moji saborci nismo uspjeli – ispričao je stariji sugrađanin.

Drugi putnici su takođe sa negodovanjem komentarisali da se ovakve stvari ne bi trebale nalaziti u autobusima javnog prevoza.

– Ako smo već svakodnevno zatrpani politikom i mučnim temama koje nam stižu sa tv ekrana, onda nam barem trebaju omogućiti da se osjećamo slobodno dok se vozimo u autobusima. Na kraju, treba imati u vidu da se u autobusu voze i naši sugrađani drugih nacionalnosti, koji nemaju izbora nego da ćute – zaključila je Banjalučanka koja je željela ostati anonimna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO