Sport

BANJALUČANI OPET U SAMOM VRHU Karatisti Energije pokazali klasu na prvenstvu Balkana

Karatisti Energije iz Banjaluke bili su odlični na 20. Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 koje je održano u slovenačkim Brežicama.

BANJALUČANI OPET U SAMOM VRHU Karatisti Energije pokazali klasu na prvenstvu Balkana
FOTO: KARATE KLUB ENERGIJA

Da spadaju u sam vrh balkanskog karatea takmičari iz Banjaluke potvrdili su osvajanjem tri zlazne medalje kojima su se okitili kadetkinja Nikolina Čučak (do 54 kg), kadet Mihajlo Stanić (do 57 kg) i junior Pavle Dujaković (do 61 kg). Karatisti Energije na ovom takmičenju nastupili su u sastavu reprezentacije BiH koja je na ovom takmičenju bila je najuspješnija sa osvojenih 12 zlatnih medalja, a od toga su pomenute tri osvojili Banjalučani. Treba spomenuti i kadeta Jovana Koprenu koji je osvojio broznu ekipno.

Pavle Dujaković šampion Balkana ⚡⚡⚡

Posted by Karate klub ENERGIJA on Saturday, December 7, 2019

To je doprinjelo da kao klub budemo najuspješniji na ovom takmičenju što se tiče pojedinačnih kategorija, od klubova koji su nastupili iz svih zemalja. Vrijedan rezultat napravile su i naše takmičarke Anja Lolić i Nikolina Mišić, koje su poražene u mečevima za treće mjesto i zauzele su peta mjesta u konkurenciji mlađih seniorski. Čestitamo svim našim takmičarima koji su nastupili i koji su kao i uvijek dostojanstveno predstavili naš klub, Banjaluku, BiH – sa velikim ponosom poručili su iz kluba i zahvalili se roditeljima takmičara.