Sport

BANJALUČANIN U GORICI Marjanović: Čeka me ozbiljno dokazivanje

Prijedorčanin Aleksandar Jovičić je već godinama stub odbrane Gorice a sad će u ovom klubu imati društvo iz Banjaluke.

BANJALUČANIN U GORICI Marjanović: Čeka me ozbiljno dokazivanje
FOTO: NK GORICA

Dres s brojem 5, zadužio je mladi defanzivac Saša Marjanović (19), protekle polusezone igrač Intera.

– Drago mi je što sam postao član jednog od najvećih hrvatskih klubova. Čak sam i iznenađen koliko sam brzo došao do ovako ozbiljne razine fudbala. Nadam se da ću se dobro uklopiti u ekipu, daću svoj maksimum da pomognem u ostvarivanju što boljih rezultata . Znam da me čekaju ozbiljni treninzi, ozbiljne utakmice, jer došao sam na vrhunski nivo, svjestan sam da ću morati naporno raditi svaki dan da bih se dokazao i nametnuo u konkurenciji. Gledao sam dosta utakmica prošle sezone, praktički sve igrače znam, znam koliko su dobri i kvalitetni-poručio je mladi igrač na predstavljanju za klupski sajt.

Iako je vrlo mlad, jer sljedeće sezone će imati pravo nastupa i za juniorsku momčad, već je puno seniorskih utakmica u nogama Saše Marjanovića.

– Iz Banja Luke sam, tamo sam i počeo trenirati s osam godina. Igrao sam u banjalučkom Željezničaru Sport timu šest godina, a već sa 16 godina počeo sam igrati za prvu ekipu, u drugoj ligi. Odigrao sam jednu sezonu i otišao u Hrvatsku, odnosno u Interu iz Zaprešića. Drago mi je što sam imao priliku raditi s Ilijom Lončarevićem, jednom od najvećih stručnjaka i ljude koje sam dosad upoznao – rekao je Saša.

Snažan je i visok, izrastao je do 194 centimetra, ali idol mu je igrač drugih karakteristika.

– Pujol! Nismo slične građe, ali njegov način igre, kako srce ostavlja na terenu, uvijek mi je bilo nešto posebno.

Jednog od omiljenih igrača mu je i novi saigrač.

– Aleksandar Jovičić je iz mojih krajeva. Ne znamo se lično, ali poznaju nam se roditelji… Upoznaćemo se i mi, veselim se – završio je svoje predstavljanje Saša Marjanović.

Prihvati notifikacije