Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BANJALUČKI KOMIČAR SKUPLJA PARE ZA TITA Udruženi poduhvat ostarjelih pionira, “Crvenih” i bivšeg “Alije Sirotanovića”

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Neobična humanitarna akcija, još neobičniji humanitarac. Banjalučki stendap komičar Dušan Jokić, osnivač i duša nekadašnjeg Antikulturnog teatra “Alija Sirotanović”, čiji su se skečevi prepričavali godinama, sutra će prirediti šou nazvan “Donatorsko veče – Ja nikad nisam bio član partije”. Sav novac od ulaznica pokloniće banjalučkom Društvu “Josip Broz Tito”, kako bi ostarjelim pionirima pomogao da ostanu u svojim prostorijama u naselju Borik.

– Pošto je naš Dušan raspala komunjara velikog kalibra, široke duše i još šire ruke, odlučio je da održi stand up veče u cilju prikupljanja sredstava za Društvo “Josip Broz Tito” iz Banjaluke. Još jednom će svima u lice da kaže kako nikada nije bio član partije i vi ćete mu naravno povjerovati. Cjelokupan iznos će se uplatiti na račun Društva kao donacija za rješavanje potraživanja Zajednice etažnih vlasnika u zgradi kojoj imaju prostorije. Nek se vidi ko je vjera a ko nevjera, i ko nikada nije bio član partije – poručio je standap komičar na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Privatna arhiva/screenshot Facebook

U ovom plemenitom naumu Dušanu pomaže i aktivista – ljevičar Ernest Zavila.

– Tu sam da zjedno iz sa drugovima iz marksističke organizacije “Crveni” pomognemo u organizaciji Dušanove stendap večeri kako bismo svi zajedno podrali Društvo “Josip Broz Tito”. I oni su mnogo puta pomogli nama – poručuje Ernest.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Prostorije Društva “Josip Broz Tito”, kojeg vodi Mirko Raca, godinama su kultno okupljalište ljevičara i jugonostalgičara, a ovo Društvo ima i mnogo mladih članova i često organizuje posjete Jajcu, Kumrovcu, Drvaru i drugim istorijskim mjestima vezanim za Narodno oslobodilačku borbu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO