Banjaluka

Banjalučkim ulicama prošetala u narodnoj nošnji i podvezici: Maturantkinja ispričala priču o haljini koja je mnoge ostavila bez teksta (VIDEO)

Mia Tomić banjalučkim ulicama prošetala je u podvezici i narodnoj nošnji.

Djevojka iz Banjaluke na maturu došla u narodnoj nošnji i podvezicama,
FOTO: NEZOVEM/TIKTOK/SCREENSJOT

Gola noga je da bi se stavio akcenat na nogu kao korak ka pomirenju i miru. Zatim, ta poveznica simbolizuje čednost i ženstvenost, takođe, gola noga je tu da bi se pregača koja je kecelja pomjerila po strani, to je feministička poruka da žene nisu gdje su bile prije jer je ta kecelja predstavljala zaštitu za odjeću prilikom poslova u kuhinji, čišćenje, kuhanja i tako dalje. Roditelji me u svemu podržavaju kao i u ovome i zahvalna sam im puno na tome -ispričala je Mia.

Pročitajte još

Kreativne modne kombinacije, podržava i struka. Modna kombinacija treba da bude izraz osjećajnosti osobe koja je nosi, kaže modni kreator Duško Oraščanin.

Maturanti koji se odluče da budu unikatni – imaju njegovu punu podršku.

– Sve što zaobilazi neke učestale pojave me dosta raduje. Oni su već tinejdžeri mlada generacija koja dokazuje tu dozu smjelosti da ispolje svoju maštariju na tako nekim dešavanjima, bar ta matura mi je dosta, onako, veliki podium upravo za takve stvari od raskošnih haljina, odijela pa do ekstremnijih izdanja, koje su svakako za podržati – navodi Oraščanin, piše ATV.

@nezovem

Odgovori @Nemanja Grujic

♬ original sound – nezovem

A da su banjalučki maturanti itekako kreativni i da sve manje robuju stereotipima, govori i slika nastala na maturskoj proslavi Tehničke skole, od prije nekoliko dana.

Naime, na zajedničkoj fotografiji našao se ni manje ni više nego “Spajdermen” – ostaje samo još da se pronađe skriveni junak da bi se saznala i njegova poruka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije