Banjaluka

"BANJALUKA I SRPSKA IMAJU ISKRENOG SARADNIKA" Radojičić se u Beogradu sastao sa Dačićem

Gradonačelnik Igor Radojičić, sastao se danas u Beogradu sa novoizabranim predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

"BANJALUKA I SRPSKA IMAJU ISKRENOG SARADNIKA" Radojičić se u Beogradu sastao sa Dačićem
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, uz čestitke i želje za uspjeh u obavljanju nove visoke dužnosti, Radojičić je kazao da očekuje saradnju i podršku od najvišeg parlamentarnog tijela Srbije prema Republici Srpskoj i Banjaluci.

– Nije slučajno da smo prvi u čestitanju na novoj funkciji s obzriom na to da se gospodin Dačić i ja poznajemo dugo i da smo prijatelji već 25 godina. Bio sam svjedok mnogo puta u inostranstvu dok je, zavisno od toga koju je dužnost obavljao, iskreno i srčano govorio o Republici Srpskoj i branio i naše interese. Tako da je to čovjek koji definitivno voli i poznaje i naš grad, i našu Republiku i sa kojim treba imati blisku komunikaciju. Takođe, vodi Socijalističku partiju Srbije, partiju koja 30 godina ima blisku komunikaciju i značaj za RS i koja je bila vrlo važan faktor nastajanja i opstanka naše Republike – kazao je Radojičić i dodao da je sigurno da će Banjaluka i RS imati iskrenog saradnika.

Gradonačelnik Radojičić, danas će u Beogradu sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Radojičićem, potpisati povelju o bratimljenju između ova dva grada.