Sport

BANJALUKA KOŠARKAŠKI CENTAR Sutra startuje drugi balon ABA 2 lige

Utakmicom Široki - Podgorica koja se igra sutra od 13 časova u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci sutra počinje drugi Balon u Drugoj košarkaškoj ABA Ligi.

BANJALUKA KOŠARKAŠKI CENTAR Sutra startuje drugi balon ABA 2 lige
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je drugi balon koji organizujemo, prvi je pokazao dobre rezultate. Zahvaljujemo se Košarkaškom klubu Igokea na pomoći i podršci na renoviranju dvorane i smještaju ekipa. Vjerjemo da će sve ekipe imati dobre uslove i o opstanku ovog sistema razmišljamo i u budućnosti. Ono šro me posebno raduje, je činjenica da je većina utakmica završena malom razlikom. To garantuje neizvjesnost i zanimljivost, i na drugom turniru se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Znamo da je Banjaluka uvijek bila dobar domaćin, da je organizovala velika takmiečnja tako da ni sada ne sumnjamo u Borac i Igokeu rekao je Milija Vojinović sportski direktor ABA Lige.

FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Dobru organizaciju obećavaju i iz banjalučkog Borca koji je košarkaški region, konačno, uspio dovesti u Banjaluku.

– Preoteklih  četiri – pet godina smo naporno radili da regionalnu ligu dovedemo u Banjaluku. Uspjeli smo u toj namjeri,  a svakako ostaje žal što nema publike na tribinama. Mislim da će ovo biti pravi spektakl, a s publikom bi svakako bio pun pogodak. Naš rad se pokazao kao ispravan, uspjeli smo da okupimo najkvalitetnije ekipe iz regina u ovom rangu. Borac će se pokazati kao klub koji može da organizuje ovakve nivoe takmičenja i vjerujem da će Banjaluka u narednih sedam dana biti u znaku košarke. Hvala Igokei na pomoći i podršci nadam se da će sve biti u najboljim redu i da ekipama koje su doputovale u banjalucku neće ništa nedostajati – rekao je predsjednik KK Borca Milan Đajić.

Tibor Florijan, sportski direktor Borca, uprkos jakoj konkurenciji nada se da će se Banjalučani predstaviti u najboljem svjetlu.

– Borac će na ovom turniru igrati protiv Sutjeske, Širokog i Podogorice. Imali smo pehova sa povredama, za nas je veliki hendikep izostanak Tavarijusa Šajna za kojeg je sezona završena. Umjesto njega je doveden Hajden Leskault, On je registrovan i igraće. Takođe u tim se vratoio plej Draško Knežević ali će njegova minutaža zavisiti od procjene trenera. Očekuju nas tri veoma teške utakmice , prvi Rival je sutjeska ekipa se pojačala, imaju svoj kvalitet i sigurno da nas očekuju kvaltetene utakmice. Uprkos tome borićemo se za što bolji plasman – rekao je Tibor Florijan

BORAC STARTUJE U UTORAK

Prvu utakmicu Borac igra u utorak protiv Sutjeske od 13 časova, dva dana kasnije banjalučani od 17 časova igraju protiv Širokog, a u petak se, takođe od 17 časova sastaju sa Podgoricom. Turnir počinje sutra, a svi mečevi igraju se u terminima od 13, 17 i 21 čas. Ekipe će biti u hotelu, a igrači se mogu kretati samo na relaciji dvorana hotel.

Prihvati notifikacije