Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Banjaluka pokreće svoju kampanju za obaveznu VAKCINACIJU DJECE

Banjaluka
Autor:

Foto: Shutterstock

Grad Banjaluka pokrenuće iduće godine promotivnu kampanju s ciljem podizanja svijesti sugrađana za obaveznu vakcinaciju djece, u nastojanju da se poveća obuhvat i na taj način spriječi izbijanje davno iskorijenjenih bolesti, rečeno je nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, vakcinacijom je na području Banjaluke obuhvaćeno svega 57 odsto djece, za razliku od proklamovanog cilja o 95 odsto vakcinisanih.

Vođeni ovim podacima, gradonačelnik Igor Radojičić danas je nadležnom odjeljenju naložio da pripreme plan kampanje za 2019. godini sa ciljem da utiče na svijest stanovništva o potrebi vakcinacije.

-Od posebnog značaja je da u ovu kampanju, pored nadležnih gradskih službi, budu uključene i sve osnovne škole, vrtići, Republički pedagoški zavod i Dom zdravlja kako bi akcija bila što efikasnija – rekao je Radojičić, nakon što je Štab razmotrio informaciju o epidemiološkom stanju i zaštiti na području Banjaluke.

Takođe, Štab je razmotrio informaciju gradskih službi u vezi tzv. kritičnih tačaka na gradskim vodotocima, koji su prošle godine identifikovani u okviru planova za sprečavanje posljedica poplava. Prema izvještaju nadležnih službi, od 37 kritičnih tačaka, koje mogu izazvati poplave, u međuvremenu je uređeno njih 34, dok će radovi biti izvedeni na tri preostale dionice gradskih vodotokova koje su ocjenjene potencijalno rizičnim.

U okviru ovih nastojanja, gradonačelnik Radojičić naložio je danas nadležnim gradskim službama da što je prije moguće riješe preostale imovinsko pravne odnose koje već godinama unazad ometaju izgradnju nasipa na rijeci Vrbanji u naselju Česma.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO