Banjaluka

Banjaluka se pridružila akciji "Tvoj CO2": Rast stabla se može pratiti preko digitalne platforme

Grad Banjaluka i preduzeće Tamaris su uzeli učešće u velikoj ekološkoj, digitalnoj akciji “Tvoj CO2“, u kojoj će građani moći posaditi stablo ili drvored u Banjaluci i pratiti svoje stablo putem digitalne platforme.

Banjaluka se pridružila akciji "Tvoj CO2": Rast stabla se može pratiti preko digitalne platforme
FOTO: GRAD BANJALUKA

Akcija je počela, a putem digitalne platforme omogućeno je da uz samo nekoliko klikova donirate stablo, koje će biti zasađeno na javnim zelenim površinama našeg grada – navode iz resornog Odjeljenja, kazavši da će odabrana sadnica biti zasađena u jednom od banjalučkih drvoreda, parku ili blokovskom zelenilu.

Kako su kazali, poslovi sadnje, transport, zaštita mlade sadnice i jednosezonsko održavanje i njega uključeni su cijenu stabla koju vam preduzeće Tamaris nudi putem UNDP-ove platforme.

Pročitajte još

Inače, UNDP je pokretač prve BiH digitalne platforme „Tvoj CO2“, koja je namijenjena svim ekološki osviještenim građanima koji žele dati svoj doprinos u ozelenjavanju javnih zelenih površina u Banjaluci.

Platforma nudi mogućnost za izračunavanje ličnih i korporativnih emisija CO2, ali i onlajn kupovine sadnica drveća za plansko ozelenjavanje zelenih površina u urbanim sredinama ili revitalizaciju opožarenih područja, a istoj je moguće pristupiti putem internet stranice www.tvojco2.ba.

U ovoj akciji učestvuju i drugi gradovi u BiH, pa su se na platformi priključila i preduzeća „Sarajevo – šume“ d.o.o Sarajevo , JP Šumsko –privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona iz Zavidovića, Centar za sjemensku –rasadničku proizvodnju Doboj, Šumarstvo Prenj, Tamaris d.o.o , Centar za upravljanje kršom Trebinje i drugi.

Prihvati notifikacije