Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BANJALUKA SLAVI SPASOVDAN Konačno najavljeno i otvaranje Zelenog mosta

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Banjaluka danas obilježava Spasovdan, slavu grada i Sabornog hrama Hrista Spasitelja.

U jutarnjim časovima održana je sveta arhijerejeska liturgija koju je služio episkop banjalučki Jefrem, a nakon toga je uslijedila spasovdanska litija oko sabornog hrama.

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da na ovaj veliki praznik, Banjaluka dijeli poruku radosti, nadanja i vjere u perspektivu naroda na ovim prostorima.

– Uz Banjuluku, slavu danas slave i drugi prijateljski gradovi i opštine kojima takođe upućujem čestitke, a posebno našem bratskom gradu Beogradu. Spasovdan je radostan dan, praznik pobjede nad sumnjom i strahom, praznik koji donosi odgovor i nadu. Za nas je veoma važno da imamo i vjeru i nadu u našu perspektivu i napredak. Obilježavanjem Spasovdana, mi praktično privodimo kraju program koji smo nazvali „Proljeće u Banjaluci“ gdje je na različitim manifestacijama bilo preko 50.000 građana – poručio je Radojičić i najavio da će 14. juna biti otvoren novi most na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta, a da će prigodnim svečanostima biti obilježen još jedan veliki praznik u junu – Vidovdan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO