Sport

BANJALUKA VOLEJ NE ODUSTAJE Opačić: Vrijeme je da Popović ode

Klubovi iz Republike Srpske Banjaluka volej i Gacko zatražili su prijem u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, kako bi nadležne upoznali sa problemima koje imaju odbojkaški klubovi.

BANJALUKA VOLEJ NE ODUSTAJE Opačić: Vrijeme je da Popović ode
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Banjalučani i dalje traže smjenu rukovodstva na čelu s predsjednikom Milutinom Popovićem. U banjalučkom klubu ističu da su odlukama članova OS BiH iz Republike Srpske na Skupštini 16.juna, klubovi iz našeg entiteta ostali bez nastupa u regionalnoj MEVZA ligi, kao i evropskih kupova, dok su dvije ekipe iz tih razloga ispale iz Lige BiH(Radnik u muškoj, He na Drini u ženskoj konkurenciji).

-Osjećamo se izdano i poniženo, jer je sav naš trud i rad proteklih godina „propao“ zbog nerazumnih odluka. Klubovi u Srpskoj su obespravljeni i nemaju nikakvu moć jer se 16 članova Skupštine bira kako predsjedniku Milutinu Popoviću odgovara i to su njegovi poslušnici. Vrijeme je da predsednik i oni napuste savez, jer su pokazali da se ne bore za klubove. Već samo za svoj interes. Proteklih dana smo svedoci da se na pojedine klubove koji su bili uz nas vrši čak i politički pritisak. Mi smo tražili da se pronađe rješenje za ovu situaciju, a nakon sjednice 16.juna niko se nije pomjerio niti uopšte pokrenuo bilo kakvu zaštitu i pokušao da promijeni katastrofalne odluke koje su doniete. Ovim potezima klubovima je nanijeta velika šteta, ostali smo bez Evrope, MEVZE, dvije ekipe su ispale iz Ligi BiH i zbog toga smo tražili i sastanak u Ministarstvu da ih obavjestimo o ovim dešavanjima. Odbojkaškom savezu Srpske su potrebne nove snage koje će se boriti za klubove, a neće samo gledati šta se dešava- rekao je Vojislav Opačić, član uprave Banjaluka voleja.

U banjalučkom klubu ističu da sukob sadašnjeg predsjednika Alije Fatića i Bimal Jedinstva traje od mečeva reprezentacije na kojima nije bilo šest igračica šampionskog tima. Takođe napominju da je bilo dovoljno vremena da se pronađe rješenje i posebno su kivni jer su dva člana iz Republike Srske glasala za prijedlog Fatića na osnovu kojeg su kasnije klubovi i ostali bez Evrope jer prema tumačenju predsjednika liga nije završena i nema plasmana.