Fudbal

BARSELONA OBARA REKORD Katalonci na pragu najvećeg ugovora u istoriji

Barcelona možda prolazi kroz delikatan trenutak na sportskom i ekonomskom nivou, ali snaga brenda ne bijedi i prema pisanju katalonskog lista "Sport" dobili su najveću sponzorsku ponudu u istoriji fudbala

BARSELONA OBARA REKORD Katalonci na pragu najvećeg ugovora u istoriji
FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA

Kao sportski klub s najviše pratilaca na planeti na društvenim mrežama (zbir Tvitera, Fejsbuka, Instagrama i drugih platformi), Barsa nastavlja biti velika atrakcija za brojne multinacionalne kompanije koje žele partnerstvo s Blaugranom.

Trenutno, šest mjeseci prije isteka dva najvažnija sponzorska ugovora koja klub ima za dres (Rakuten i Beko), Barcelona na svom stolu ima najveću sponzorsku ponudu u istoriji nogometa.

Američka kompanija VeganNation pregovara s Barcelonom od novembra, a u igri je i azijski gigant Tencent, najveća tehnološka kompanija na svijetu.

Detalji nisu precizirani, ali Sport navodi da je riječ o iznosima nikad isplaćenim u fudbalskoj industriji, koji bi mogli staviti tačku na dug Barcelone.

Čini se da se nazire izlaz iz krize katalonskog giganta te da ćemo od ljeta gledati Barcelonu u prepoznatljivom sjaju, uključujući i velike transfere poput onoga Erlinga Haalanda, koji se najavljuje.

Prihvati notifikacije