Društvo

Beba od dva mjeseca oboljela od korone: Iz bolnice u Kikindi se oglasili o stanju najmlađeg pacijenta

Na bolničkom liječenju od korona virusa u Opštoj bolnici u Kikindi je i dvomjesečna beba, koja je u stabilnom stanju i ljekari se nadaju da će se uspješno oporaviti. Beba se nalazi u crvenoj zoni na Dječjem odjeljenju bolnice.

Beba od dva mjeseca oboljela od korone: Iz bolnice u Kikindi se oglasili o stanju najmlađeg pacijenta
FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

Ova beba je naš najmlađi pacijent koji se liječi od virusa korona i nije vitalno ugrožena. Na liječenju trenutno imamo 49 pacijenata. Na respiratoru je žena od 67 godina, njeno stanje je vrlo složeni i anesteziolozi se svim snagama bore za njen život – naveo je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević, prenosi Blic.

Broj pacijenata koji su na bolničkom liječenju zbog Covid-19 opada, jer je prošle nedjelje bilo čak 63 hospitalizovanih što je rekordan broj od početka epidemije. Bolnica je čak morala da zatraži pomoć od gradske uprave, jer nije imala dovoljno potrebnih aparata za najteže bolesnike.

Problem je riješen tako što je jedna kompanija donirala oko 3.000 evra za kupovinu aparata dve digitalizovane pumpe za liječenje u crvenoj zoni.

– To su aparati za vrlo precizno doziranje lijekova kod pacijenata sa najtežom kliničkom slikom u intezivnom liječenju. Dobili smo i aspirator koji proizvodi negativni pritisak i služi za održavanje disajnih puteva kod pacijenata sa respiratornim problemima, posebno onih koji su priključeni na respirator – objasnila je dr Smiljana Tomašev, načelnik Odeljenja intezivne njege.