Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEBA POŽURILA DA UGLEDA SVIJET Utrčao je i viknuo “ŽENA MI SE PORAĐA”, a onda su one uzele stvar u svoje ruke

Društvo
Autor:

Foto: Vlatka Mišković/Facebook

Vlatka Mišković i Teodora Žeravić, iz Vognja kod Rume, u utorak ujutru su u kolima porodile ženu, koju je muž vozio u porodilište u Sremsku Mitrovicu. Beba, koja je na pola puta požurila da ugleda svijet, rođena je živa i zdrava, a srećni otac Igor zahvalio se odmah novopečenim “babicama” lijepim buketom cvijeća.

Niko nije ni slutio da će se jedno obično jutro u ovom sremskom selu pretvoriti u filmsku scenu.

– Oko pola osam, u prodavnicu je uletio mlađi muškarac i rekao nam: “Pomozite, žena mi se porađa u automobilu.” Odmah smo pozvale Hitnu pomoć – priča za Novosti Vlatka, koja u tom trenutku nije ni pomislila da je porođaj već počeo.

Tek kada je prišla mladoj ženi u kolima, nastala je panika.

– Ona je sjedila na mjestu suvozača, pitala sam je kako se osjeća i da li ima nek bolove i kazala joj da ne paniči. I ja sam bila smirena sve dok nisam vidila bebinu glavu – prisjeća se Vlatka.

Mladoj porodilji, Vlatka i Teodora najprije su oborile sjedište, skinule veš i uz “asistenciju” njenog supruga Igora, sačekale bebu da izađe.

– Dozivale smo komšije da nam dodaju čiste peškire, kako bi utoplile bebu. Samo što smo je umotale, stigla je ekipa Hitne omoći. Kada su ambulantnim vozilom majka i beba krenule prema bolnici, počele smo da plačemo od sreće – prisjeća se Vlatka.

Majka Vanja, Rumljanka, osjeća se dobro, kao i tek novorođena djevojčica, koja je dobila ime Katarina.

– Beba je rođena sa dva i po kilograma, i nalazi se u inkubatoru. Moram da pohvalim i tatu, da je pratio naše savjete, nije bio uplašen kao većina muškaraca – kroz smijeh kaže ova žena, koja svojim mještanima i dalje prepričava ovaj lijep i radostan događaj.

Ona u šali kaže da beba nije slučajno izabrala mjesto gdje da izađe, zbog naziva prodavnice – “Sve što treba”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO