Gradovi

Besplatne sadnice za poljoprivrednike: Agrarni fond podijelio rasad paradajza i paprike

Trebinjski Agrarni fond danas je podijelio 16 hiljada komada rasada paradajza i paprike za 120 poljoprivrednika koji su se prijavili na javni poziv.

Besplatne sadnice za poljoprivrednike: Agrarni fond podijelio rasad paradajza i paprike
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ukupna vrijednost sadnog materijala, proizvedenog u plastenicima Agrarnog fonda je više od 11 hiljada KM.

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda, ističe da je ove godine bio veliki odziv poljoprivrednih proizvođača na javni poziv za podjelu rasada.

– Podijelili smo rasad jednom broju korisnika koji će saditi za sopstvene potrebe, kao i četiri poljoprivredna proizvođača koji će početi kooperantsku proizvodnju obavezujući se da će Agrarnom fondu  prodati određene količine paradajza i paprika – naveo je Dutina.

Pročitajte još

On je napomenuo da su ove godine, prema zahtjevima tržišta, proizveli su 9,6 hiljada  sadnica “rozog paradajza”  i 6,3 hiljada sadnica paprike, koja je nešto manje tražena.

– Jedan broj sadnica će biti posađen u našim plastenicima tako da ćemo imati i sopstvene  proizvode, a dio sadnica se prodaje i u poljoprivrednim apotekama sa kojima Agrarni fond ima ugovor – rekao je Veselin Dutina.

Rade Ninković, poljoprivrednik iz sela Donje Vrbno se po prvi put javio na javni poziv za dodjelu rasada.

– Sjetiti se poljoprivrednih proizvođača, pomoći ljude koji hoće da rade i omogućiti im da proizvedu za sebe ali i za tržište, je velika stvar – naveo je on.

Prihvati notifikacije