Politika

Bevanda o stanju u ekonomiji: Nužne reforme u svim segmentima društva

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Spoljnotrgovinske komore BiH  Vjekoslavom Vukovićem  o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uslova za poslovanje domaćih privrednika.

Bevanda o stanju u ekonomiji: Nužne reforme u svim segmentima društva
Foto: MFT

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uslovi rada  poslovnoj zajednici  u BiH te da je niz faktora koji na to utiču.

Tokom razgovara naglašeno je da Savjet ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim privrednicimadajući im odeđene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Ministar Bevanda naglasio je da je vidan napredak u radu Spoljnotrgovinske komore BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i savremenih metoda rada u zaštiti i promovisanju domaće privrede.

S obzirom na to da je ministar Bevanda predsjedavajući Upravnoga odbora Uprave za indirektno oporezivanje govorilo se o potrebi tijesne saradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji izravno utieču na domaću privreda.

Prema riječima Vukovića u narednom periodu biće intezivne aktivnosti u sardanji s vladama, drugim privrednim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se privrednici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu.