Banjaluka

“Bez bune, građani nadoknadu štete sigurno neće dobiti” Čerek proziva gradsku vlast zbog odnosa prema Banjalučanima čija je imovina stradala u nevremenu

Branislav Čerek, predsjednik Gradskog odbora Narodnog fronta Banjaluka, komentarisao je odnos Gradske uprave prema građanima Banjaluke koji su pretrpjeli veliku štetu u olujnom nevremenu koje je zadesilo Banjaluku.

Branislav Čerek
FOTO: NARODNI FRONT

On podsjeća da se povodom materijalne štete koju su pretrpjeli brojni stanovnici banjalučkih naselja usljed olujnog nevremena i grada koji je napravio veliku štetu na automobilima građana, te u baštama i voćnjacima, u ime Grada oglasio jedino Dragan Babić, šef Civilne zaštite izjavivši da Grad nije dužan da nadoknađuje ovu vrstu štete jer to nisu objekti u kojima ljudi žive.

Sramno je da se niko drugi od predstavnika Grada Banjaluka nije oglasio ovim povodom, iako je veliki broj građana u pitanju, ali očigledno zbog opustošene kase Grada niko nema sluha za štetu građana – rekao je Čerek.

Pročitajte još

Osvrnuo se na to da je za sve bilo sredstava u budžetu Grada u ovom mandatu, i za teniske terene, i za karnevale, i za koncerte, i za nenormalno skupo farbanje mostova, i za šminkanje centra grada, ali da za vanredne situacije nema.

Zašto su se predstavnici Grada ućutali? Zašto ne proglase stanje elementarne nepogode i ne nadoknade štetu građanima? Izgleda da u ovom mandatu kod Stanivukovića „pale“ samo protesti. Kada se digne narod protiv betonizacije Kupusišta, on se povlači. Povlači se i pred roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće. Zato narodu koji je pretrpio štetu ne preostaje ništa drugo nego da zakuca na vrata Gradske uprave i traži nadoknadu štete. Bez bune je sigurno neće dobiti – zaključio je Čerek.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu