Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZ MANIFESTACIJA Otkazan “Ćevap fest”, “Kozara etno” i “Ljeto na Vrbasu”

Banjaluka
Autor:

Manifestacije “Ćevap fest”, “Kozara etno” i “Ljeto na Vrbasu”, koje svake godine u proljećnim i ljetnjim mjesecima organizuje Turistička organizacija grada biće otkazane.

– Obzirom da smo već trebali pristupiti realizaciji i organizaciji manifestacija, a u gradu je vandredna situacija, održavanje događaja u ovim terminima je za sada nemoguće kako iz epidemiološko-bezbjednosnog tako i finasijskog momenta. S obzirom da u Banjaluci, od 16. marta ne rade smještajno-ugostiteljski kapaciteti, stornirane su avio linije kao i drumski saobraćaj te zatvoreni granični prelazi smatramo da će obim štete za turizam našeg grada biti ogroman – poručili su iz TOBL.

Podsjećaju da TOBL sve turističke aktivnosti, uključujući i organizaciju festivala i manifestacija te suorganzacije različitih događaja, finansira iz prihoda ostvarenih uplatom boravišne takse koje uplaćuju hotelijeri, te vlasnici smještajnih kapaciteta.

– S obzirom da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci prazni od polovine marta i da se kraj krize, uzrokovane korona virusom još ne nazire, realno je očekivati da nećemo imati prihode boravišne takse za tri mjeseca, mart, april i maj, gdje smo očekivali gotovo 80.000 KM prihoda. S obzirom na situaciju evidentan je za sada tromjesečni gubitak koji će, po svemu sudeći, imati i produženo negativno dejstvo – rekli su iz ove organizacije.

Za sada su, kažu, ostavili otvoreno pitanje realizacije Međunarodne konferencije turizma 2020. planirane za drugu polovinu septembra, a koju organizuju u saradnji sa Odjeljenjem za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO