Gradovi

BEZBJEDNOST NA PUTEVIMA NA PRVOM MJESTU Pojačana kontrola vozača traktora

Pripadnici Policijske uprave Gradiška sprovodiće sutra i u petak, 27. novembra, pojačanu kontrolu vozača traktora, radnih mašina i tehničke ispravnosti vozila.

BEZBJEDNOST NA PUTEVIMA NA PRVOM MJESTU Pojačana kontrola vozača traktora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Policijske uprave Gradiška podsjećaju da je od januara do oktobra na području ove uprave u saobraćajnim nesrećama jedan vozač traktora poginuo, trojica su lakše povrijeđena, dok su šest saobraćajnih nesreća prouzrokovali upravo vozači traktora.

Iz Policijske uprave apeluju da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a posebno da vozači koji upravljaju traktorima i radnim mašinama u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilima, te da prilikom vožnje koriste žuto rotaciono svjetlo.

– Vozači su dužni da se pridržavaju i drugih pravila saobraćaja, a posebno da prilikom uključivanja sa zemljanog puta, odnosno površine na kojoj se ne odvija saobraćaj, skinu blato i druge materije sa točkova i drugih dijelova vozila, te da u priključnim vozilima ne prevoze više osoba od dozvoljenog – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.