Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZIMENI MOST Uoči svečanog otvaranja NIŽU SE PRIJEDLOZI o nazivu nove građevine

Banjaluka
Autor:

Foto: Igor Radojičić/ screenshot Facebook

Novoizgrađeni most na mjestu starog Zelenog mosta biće svečano pušten u funkciju večeras u 21 čas.

Završetak gradnje novog mosta uveličaće i banjalučki dajakaši. Oni će sa šest čamaca, koji su simboli grada, prodefilovati u noćnoj vožnji Vrbasom.

Novi most zamijenio je svima dobro znani Zeleni most, koji je između dva naselja montiran kao privremeno rješenje, a zadržao se čak pola vijeka.

Vozači iz ovog dijela grada, koji su se posljednje dvije godine svakodnevno mučili sa gužvama, konačno mogu da odahnu. Međutim još jedna “velika” stvar kopka građane i ne da im da potpuno uživaju u modernoj građevini. A, to je prosto pitanje: Kako će se zvati novi  most?! Hoće li zadržati svoj uvreženi naziv “Zeleni”, a što bi po, sudeći po komentarima mnogih bilo jedino ispravno.

Pojavile su se, međutim, i neke inicijative.

Gepostet von Momčilo Antonić- Момчило Антонић am Dienstag, 11. Juni 2019

Odbornik Momčilo Antonić, po prvobitnoj ideji kolege Marinka Umičevića, uputio je zvaničan prijedlog da se novom zdanju u gradu dodijeli naziv “Most patrijarha Pavla”. Komentari na društvenim mrežama su oprečni, od onih koji zdušno podržavaju ovu inicijativu, do protivnika koji poručuju da most nije vjerski objekat.

Ova tema inspirativna je i šaljivim tviterašima da malo “zakuvaju” situaciju u gradu.

Ni poslanik Srđan Mazalica nije odolio da kaže svoj sud o trenutnom pitanju nad pitanjima u gradu.

Ima ih i koji su se sjetili pjesnikinje i profesorke u Gimnaziji.

Ima li Banjalučana u Skupštini grada? Ako ima, da li se iko sjetio da bi novi zeleni most, mogao da nosi ime, npr. Nasihe Kapidžić Hadžić?

Gepostet von Miljan Kovač am Donnerstag, 13. Juni 2019

Iz Gradske uprave se o nazivu mosta nikako ne oglašavaju, ali da ga planiraju “prekrstiti” da se naslutiti po zvaničnim izjavama i saopštenjima u kojima ga isključivo nazivaju “nekadašnji Zeleni most”.

Gradonačelnik Igor Radojičić poručio je nedavno da ni stari most nije imao zvaničan naziv već je kolokvijalno bio poznat kao Zeleni most.

Od nadležnih u Gradskoj upravi se takođe mogu čuti i komentari da je najvažnije što je novi most u Banjaluci sagrađen nakon toliko godina, a ne kako će se zvati.

Pozvali su Banjalučane da prisustvuju otvaranju novog mosta, ističući da je otvaranje zakazano za večernje časove zbog puštanja ambijentalne rasvjete na mostu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO