Kultura

BEZVREMENSKI HIT Na današnji dan prije 27 godina prikazana je prva epizoda kultnih "Prijatelja"

Američka serija "Prijatelji" premijerno je prikazana 22. septembra 1994. godine na NBC-ju, nakon čega je ostvarila nevjerovatan uspjeh u svim dijelovima svijeta.

BEZVREMENSKI HIT Na današnji dan prije 27 godina prikazana je prva epizoda kultnih "Prijatelja"
FOTO: EDISONLSM/YOUTUBE/SCREENSHOT

Serija je premijerno predstavljena na malim ekranima krajem 1994. godine, ali je u vrlo kratkom periodu postala veliki hit čak i van Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Gledaoce je osvojio jednostavan humor isprepleten sa posebnom niti koja veže šest mladih prijatelja iz New Yorka.

Od 1994. do 2004. godine snimljeno je ukupno deset sezona “Prijatelja”, a zbog ogromne popularnosti koja nije jenjavala ni godinama kasnije – kreatori serije su 2019. godine odlučili snimiti ponovno okupljanje prijatelja, prenosi Klix.

Nazvali su ga “Friends: The Reunion”, a predstavljen je na platformi HBO-a krajem maja ove godine – gdje su ga u prva 24 sata pregledali milioni ljudi iz svih dijelova svijeta.

Nova epizoda traje nešto više od sat vremena, a okupila je svih šest glumaca iz originalne postave. I dalje je dostupna na HBO, a na Jutjubu su od tada prikazani brojni intervjui u kojima je takođe prisutna cijela ekipa serije.

Premijera nove epizode “Prijatelja” potvrdila je da je u pitanju bezvremenski hit koji ne prestaje privlačiti novu publiku uprkos činjenici da je snimljen krajem devedesetih godina u dosta drugačijoj klimi.

Prihvati notifikacije