Društvo

“Biće sagrađena po svim standardima” Lončar poručio da će bolnica u Novom Sadu oslabiti koronu, a pomoći zdravstvu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu ide po predviđenom planu i ponovio da je prvi septembar rok kada bi trebalo da počne sa radom.

“Biće sagrađena po svim standardima” Lončar poručio da će bolnica u Novom Sadu oslabiti koronu, a pomoći zdravstvu
FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA SRBIJE

Lončar je novinarima u selu Rajković kod Mionice, gdje je sa premijerkom Anom Brnabić obišao vakcinalni punkt, kazao da će ta bolnica oslabiti koronu, a ojačati zdravstveni sistem i pomoći zdravstvenim radnicima.

– To će biti najnovija oprema, biće sagrađena po svim standardima, rade je ljudi koji već imaju iskustva sa izgradnjom dvije bolnice – kazao je Lončar.

Pročitajte još

Naveo je da u Evropi, a rijetko i u svijetu, može da se nađe primer da je neko za manje od godinu dana napravio tri kompletno nove bolnice i da tu ima više intenzivnih njega što ih trenutno ima u cijeloj Vojvodini.

– To govori o viziji predsjednika Aleksandra Vučića da se obezbijedi novac, da tako radi Vlada, da se u najtežim trenucima imalo novca za nove bolnice i ljekare, sestre… – kazao je Lončar i zahvalio se svima koji rade u zdravstvenom sistemu, jer bez njih danas ne bismo bili na putu na kojem jesmo.

Lončar podsjeća da su bili u prilici da nabave dovoljno vakcina, a da se sada radi na tome da se narod u što većem broju informiše i samim tim vakciniše, kako bi se brže vratili normalnom životu i nastavili sa poboljšanjem standarda svakodnevnog života.

– To su i novi putevi, sve ono što je građanima potrebno. Mi smo ova područja obilazili i ranije, ali nisu bili ti zahtjevi, bili su zahtjevi dajte nam da radimo, zaradimo. Standard se popravio, bolje nam je, isplivala je na prvo mjesto ekologija. Da li možete da zamislite da je nekom na pamet padala ekologija prije desetgodina, kada nisu imali hljeba da jedu – naveo je ministar.

Prihvati notifikacije