Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bijeljina: Mještani Popova traže hitan sastanak sa Štabom za vanredne situacije

Društvo
Autor:

Foto: S. R. Mrkonjić/RAS Srbija

Mještani bijeljinskog naselja Popovi traže hitan sastanak sa Štabom za vanredne situacije grada Bijeljina i predstavnicima Javne ustanove “Vode Srpske” kako bi spremno dočekali eventualnu poplavu, saopšteno je iz Savjeta ove mjesne zajednice uz obalu Drine.

– Prije dva dana održali smo zbor građana na kome je bilo riječi o stanju Civilne zaštite, te aktivnostima u slučaju izlivanja rijeke Drine. Konstatovali smo da nam je kadrovska, materijalna i tehnička opremljenost Civilne zaštite veoma loša – navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta mjesne zajednice Popovi upozoravaju da su građani vidno uznemireni i uplašeni za svoju bezbjednost u slučaju poplava jer su već dvije preživjeli veoma teško i sa velikim posljedicama.

– Aktivnosti se moraju preduzimati odmah kako bi se u startu, ako dođe do poplava, reagovalo – navode iz mjesne zajednice Popovi i dodaju da očekuju razumijevanje i pomoć od Gradskog štaba za vanredne situacije i “Voda Srpske”.

Mješani Popova ističu da trenutno stanje vodostaja rijeke Drine, kao i prognoze, nisu zabrinjavajući, ali da moraju neprestano biti na oprezu i spremni na najgore.

– I u prvim danima poplava 2010. i 2014. godine bili smo prepušteni sami sebi – naveli su iz mjesne zajednice Popovi i najavili da će sljedeći zbor građana biti održan u petak, 17. maja, u 20 časova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO