Sudbine

"Bila je debeljuškasta, a lijepa" Kako danas izgleda pjevačica poznatog hita "Dodirni mi kolena" (FOTO)

Zana Nimani, prva i najpopularnija pJevačica grupe "Zana", koja je otpJevala stihove čuvenih hitova "Dodirni mi kolena" i "Jabuke i vino", povukla se iz javnosti u najvećem jeku popularnosti.

Zana Nimani
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

1980. godine Zana je postala članica grupe “Zana” koja je po njoj i dobila ime, a pjesmom “Dodirni mi kolena” postala je velika regionalna zvijezda.

Pjesma je postala vječna, te se i danas može često čuti na zabavama, svirkama i radio stanicama. Pjesmu je napisala Marina Tucaković, koja je i tada bila jedna od najboljih i najpoznatijih tekstopisaca, prenosi Blic.

Zana Nimani youtube
FOTO: YOUTUBE/ DRAGAN PETROVIĆ/SCREENSHOT

– Zanu sam upoznala u studiju 6 Radio Beograda. Bila je debeljuškasta, a lijepa, ali taj njen glas je doslovno plijenio. Kasnije smo dosta radili na njenom imidžu, a pokazalo se da je Zaninoj publici bio najvažniji njen glas i ta magija koju je širila oko sebe – rekla je svojedobno Marina, koja je za grupu “Zana” napisala i pjesme “Majstor za poljupce”, “Jabuke i vino”, a kasnije i mnoge druge hitove.

I pored velike popularnosti, 1985. godine Zana je napustila grupu i počela solo karijeru, a nakon prvog samostalnog albuma “Noćas pjevam samo tebi” se povukla iz javnosti.

Udala se za Đorđa Šiškina i 1991. rodila kćerku Teu. Nekoliko mjeseci nakon toga je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu, gde živi mirnim životom već više od dvije i po decenije.

Zana se bavi financijama, a njena mezimica Tea naslijedila je majčin pjevački talenat, pa je nastupila u nekoliko mjuzikala.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije