Svijet

"BILA JE UZNEMIRENA" Majka poslanika Milana Kneževića PUŠTENA NA SLOBODU

Ratka Knežević, majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, puštena je na slobodu, nakon što je rano jutros uhapšena tokom pretresa njene kuće u Zeti, rekao je njen advokat Dražen Medojević nakon saslušanja u Prekršajnom sudu u Podgorici.

"BILA JE UZNEMIRENA" Majka poslanika Milana Kneževića PUŠTENA NA SLOBODU
FOTO: IN4SNET/YOUTUBE/SCREENSHOT

Medojević je naveo da je protiv Kneževićeve sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije tokom pretresa i naglasio da u njenoj kući policija nije pronašla ništa.

On je novinarima ispred Osnovnog suda u Podgorici rekao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat Mirko Knežević.

Medojević je naveo i da su specijalci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je “bila sama u kući, pod stresom i vidno usplahirena” i dodao da je ona u tom trenutku “izgovarala određene riječi, kojih kasnije nije mogla da se sjeti”. On je rekao da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene rokeči mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.

Tražio sam medicinsko vještačenje Ratke Knežević, da vještak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom, može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila – naveo je Medojević.

Ispred suda su bili i poslanici Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore kao znak podrške Ratki Knežević. Poslanik DF Predrag Bulatović ocenio je da “Crna Gora klizi u diktaturu i teror”.

Pročitajte još

– U ovome prepoznajemo provociranje DF i pokušaj izazivanje nereda- rekao je Bulatović i dodao da lider DPS i predsjednik države Milo Đukanović želi u sve da uvuče DF kako bi se borio protiv litija.

Bulatović je poručio da DF to neće dozvoliti i pozvao na litije sve ljude koji su protiv nasilja. Poslanik DF Nebojša Medojević rekao je da je cilj bio da se izazove haos.

– Pozivamo sve građane i birače DPS da se zapitaju kuda ovo ide – naveo je Medojević i pozvao na jedinstvo, ali i “svakog časnog policajca da baci uniformu”.

Ratka Knežević (68) uhapšena je jutros jer je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije, saopšteno je ranije iz crnogorske Uprave policije.