Zabava

"BILA SAM GLADNA" Pjevačica je nakon tragedije završila na ulici, a onda je uslijedio PREOKRET

Poznata folkerka sa svega 16 godina stala je na ludi kamen, ali uslijedila je tragedija i težak period kroz koji je prošla.

"BILA SAM GLADNA" Pjevačica je nakon tragedije završila na ulici, a onda je uslijedio PREOKRET
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Pjevačica Stojanka Novaković poznata po nadimku Stoja rođena je u selu Perlez u blizini Zrenjanina, a odrastala je sa mlađim bratom, piše Blic.

U 16. godini se udala, a u 17. rodila sina Milana. Dvije godine kasnije njen suprug je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Stoja i njen sin morali su da napuste porodičnu kuću, te je ona ostala sama na ulici sa sinom.

Nisam imala da jedem, dijelila sam krompir sa komšinicom, ali sam uvijek za roditelje, kad bi mi došli u posjetu, imala sok i kafu. Znala sam da sam niža klasa, ali sam željela da postanem ime i prezime, i to moje samopouzdanje me je guralo naprijed – rekla je Stoja svojevremeno.

Stanovala je kod drugarice koja je brinula o malom Milanu dok Stoja nastupa. Postepeno je njen bend Cipiripi počeo da dobija ponude za nastupe van njihovog sela. Svirali su u kafanama, restoranima i diskotekama, te zabavljali goste na ispraćajima i svadbama, a Stojina popularnost je rasla.

Kako kaže, najbolji prijatelji u životu su joj bili roditelji, a danas je to njen sin. 2003. godine je u domu svog prijatelja upoznala arhitektu Igora Jovanovića. Sljedeće godine su počeli da se zabavljaju, a vjenčali su se 1. novembra 2009. godine.