Hronika

"BILI SU ZATRPANI" Komšije opisale dramatično spasavanje bračnog para na koji se OBRUŠILA KUĆA

Stariji bračni par, muškarac (77) i njegova supruga (75) koji su povređeni sinoć kada se u njihovom domu na Čukarici obrušio zid, pušten je na kućno liječenje, a uzrok nesreće se još utvrđuje.

"BILI SU ZATRPANI" Komšije opisale dramatično spasavanje bračnog para na koji se OBRUŠILA KUĆA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako je Blic saznao od komšija koja žive u blizini, u Paštorvićevoj ulici gdje je nezgoda dogodila, u toku je izgradnja stambenih objekata, tik iza kuće čiji zid se obrušio.

– Tu iza je gradilište, pola kuća pored te gdje se obrušio zid su već srušene zbog izradnje zgrada ostalih, tako da moguće je da je to posledica radova – rekla je za Blic jedna od komšinica.

Inače, bračni par je sinoć ostao zaglavljen u svom domu kada je došlo do obrušavanja, a njihov komšija Darko Joksić je bio prvi koji im je pritekao u pomoć.

– Oni su ostali zaglavljeni unutra, mi nismo mogli da uđemo pa smo razvalili vrata i otvorili. Ključ je bio iznutra, ali oni ljudi nisu mogli da dođu do izlaznih vrata – naveo je Darko za Novosti.

Nakon što je komšija koji inače živi u istoj kući samo na drugom spratu, uspio da stigne do muškarca i žene, primjetio je da je ona zatrpana šutom, ali i njen muž.

Pročitajte još

– Gospođa je bila do pola zatrpana šutom, a gospodin je bio iza nje. Njega smo prvo oslobodili pošto je on bio u težoj situaciji, kada smo njega oslobodili, onda smo nju otrpali – naveo je hrabni Darko.

Na svu sreću, njegova porodica i on nisu pretrpili posljedice ovog rušenja.

– Dva minuta prije nego što se ovo desilo mi smo otišli iz te sobe. Kada sam vidio da su svi na okupu od moje porodice, krenuli smo da vidimo šta se desilo sa komšijama. Čuli smo komšiju i normalno da smo pomogli – naveo je Darko za Novosti.

Bračni par je u nezgodi zadobio lakše povrede, a njih dvoje su sinoć preveženi na Urgentni centar.

– Nakon urađene dijagnostike oni su otpušteni na kućno liječenje – rekli su iz Urgentnog centra za Blic.