Svijet

“BILO JE KAO U HOROR FILMU” Porodica i prijatelji UKRALI TIJELO PREMINULOG PACIJENTA sa Infektivne klinike

Rodbina i prijatelji juče su sa infektivnog odjeljenja bolnice u Strumici iznijeli telo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno sa bolničkim krevetom ga odvezli kući.

“BILO JE KAO U HOROR FILMU” Porodica i prijatelji UKRALI TIJELO PREMINULOG PACIJENTA sa Infektivne klinike
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Direktor bolnice Naće Gogov rekao je da se “sve desilo kao u horor filmu” juče oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo prije toga primljen u teškom stanju, prenosi Blic.

Taj pacijent je, naveo je, hospitalizovan na Infektivnoj klinici sa povišenom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću i preminuo je za kratko vreme.

Bolesnika su u bolnicu doveli kćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao Gogov, “dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu”.

Zaposleni u bolnici kako ne bi izazvali incident nisu pokušali da spriječe da tijelo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Direktor bolnice je dodao da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen korona virusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navodi portal “Sakam da kažam”, novo žarište korona virusa, sa trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.