Svijet

"Bilo je ludo" Medvjed upao u kuću i napao dječaka, udario ga u glavu

Tinejdžera u Arizoni u SAD spasio je od crnog medvjeda njegov brat, takođe tinejdžer, nakon što je životinja upala u njihovu vikendicu.

"Bilo je ludo" Medvjed upao u kuću i napao dječaka, udario ga u glavu
FOTO: MIRJANA ČVORIĆ GUBELJIĆ/RINGIER

 Medvjed je 15-godišnjaka ogrebao po licu i poslije napada sjeo je na kauč na tremu kuće.

– Medvjed je napao 15-godišnjeg Brigama Hokinsa u jednoj od dvije kuće na porodičnom imanju u Alpanu. Medvjed je ušao u kuću kroz ulazna vrata i udario tinejdžera po glavi – rekla je njegova majka Kerol za Skaj njuz.

Dječak je počeo da vrišti

– Brigam ima neurološki poremećaj i ubio bi ga medvjed da moj drugi sin Parker (18) nije intervenisao – rekla je majka tinejdžera.

Pročitajte još

Kada ga je medvjed napao, Brigam je počeo da vrišti.

Medvjed jurio 18-godišnjaka

– Parker je dotrčao iz druge kuće na imanju nakon što je čuo brata kako vrišti. Prvo je pomislio da je to neka vrsta velikog psa. Medvjed je odmah ugledao Parkera i počeo da ga juri. To je Brigamu dalo vremena da zatvori vrata kuće. Parker je uspio da se vrati u drugu kuću, a medvjed ga je pratio.

– Medvjed je šetao po imanju dok smo ga gledali kroz prozor, a onda je sjeo na kauč na tremu i samo gledao okolo. Bilo je ludo. Pozvala sam policiju i komšiju u pomoć. Moj muž je čekao da medvjed skrene pogled kako bi otrčao u kuću u kojoj je bio Brigam – rekla je majka.

Tinejdžer primio vakcinu protiv bjesnila

Zaposleni u Odeljenju za divljač i ribu Arizone stigli su na lice mjesta, ali do njihovog dolaska medvjed nije nikoga napao.

Kerol Hokins kaže da je njenom sinu bolje i da je već primio niz vakcina protiv bjesnila iz predostrožnosti, prenosi Skaj njuz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu