Sudbine

"BILO JE SRCEPARAJUĆE" Samohranu majku troje djece ubio desert, porodica donijela plemenitu odluku

Hana Skigala (31) bila je kod kuće u Njukaslu sa sinovima od 12 i devet godina, i trogodišnjom kćerkom kad joj je desert koji je pojela nakon večere izazvao stravičnu alergiju na kikiriki od koje je, nažalost, na kraju i preminula.

"BILO JE SRCEPARAJUĆE" Samohranu majku troje djece ubio desert, porodica donijela plemenitu odluku
FOTO: FACEBOOK/DRUSTVENE MREZE

Kako piše “Dejli mejl”, samohrana majka umrla je nakon što je pretrpjela katastrofalan anafilaktički napad.

Njen najstariji sin bespomoćno je gledao majku u agoniji, ali bio je dovoljno pribran da pošalje poruku baki i deki, koji su pozvali hitnu pomoć prije nego što su i sami požurili u kćerkin dom.

Pročitajte još

Hana je odmah prevezena u bolnicu. Bila je u kritičnom stanju i ljekari su je smjestili na intenzivnu njegu nakon što je u ambulantnim kolima doživjela zastoj srca. Detaljne pretrage otkrile su kako joj mozak više ne pokazuje nikakvu aktivnost, a njena porodica morala je da donese mučnu odluku da se konačno oprosti od nje i isključi je s aparata koji se je održavali u životu.

– To je bilo srceparajuće. Nisam mogla da vjerujem, nisam mogla da shvatim da je gledam i da još uvijek diše, ali to je bila samo mašina. Silno sam htjela da joj kažem da se probudi – izjavila je njena mlađa sestra Stefani (21).

Hannina majka odlučila je da donira organe svoje prerano preminule kćerke kako bi se spasili životi drugih, prenosi Jutarnji list.

– Mojoj sestri bilo bi drago da zna da je učinila svijet boljim mjestom. Voljela je da pomaže ljudima – zaključila je skrhana Stefani.

Prihvati notifikacije