Svijet

"Bio bi užasan prizor da se oni skinu" Putin poslao poruku političarima koji su ismijavali njegov mačo izgled

Nakon što su lideri Grupe sedam najbogatijih nacija (G7) ranije ove sedmice ismijali sklonost ruskog predsjednika Vladimira Putina da pozira golišav na fotografijama, on im je sada odlučio "uzvratiti udarac".

"Bio bi užasan prizor da se oni skinu" Putin poslao poruku političarima koji su ismijavali njegov mačo izgled
FOTO: DMITRY ASTAKHOV/EPA

Putin je sugerisao kako njegove kolege “moraju prestati s alkoholom i početi se više baviti sportom”.

Putin je tokom konferencije za novinare u Turkmenistanu rekao: “Ne znam jesu li se htjeli skinuti do struka ili ispod struka, ali mislim da bi to u svakom slučaju bio odvratan prizor”.

Pozivajući se na ruskog pjesnika Aleksandra Puškina, dodao je kako se slaže sa onom da “možete biti pametna osoba i razmišljati o ljepoti svojih noktiju”, a zatim je nastavio: “Sve u čovjeku treba biti skladno, i duša i tijelo. A da bi se taj sklad postigao morate se odreći alkohola, loših navika i početi vježbati, baviti se sportom”, objasnio je Putin.

Pročitajte još

Istakao je kako spomenute kolege “poznaje lično” te trenutno nema najbolji odnos s njima.

– Uprkos tome, svi su oni lideri, što znači da imaju karakter. I ako žele, sigurno će postići željeni napredak. A to što pričaju o tome je već dobro – zaključio je svoj sarkastični odgovor.

Putin je, podsjećamo, neko ko se ne stidi u javnosti pokazati svoje golo tijelo, a nekoliko puta zabilježen je kako bez majice jaše konja, nosi lovačku pušku ili ide u ribolov. Spomenute fotografije postale su tema i na samitu G7 u Njemačkoj, a tom prilikom britanski premijer Boris Džonson pokrenuo je šalu na njegov račun, prenosi Klix.

Prihvati notifikacije