Sport

"Bio bih bolji od Novaka" Heroin uništio jednog od najtalentovanijih tenisera Srbije

Srđan Đoković  je svojevremeno rekao da nije vidio većeg teniskog talenta od Nikole Gnjatovića.

"Bio bih bolji od Novaka" Heroin uništio jednog od najtalentovanijih tenisera Srbije
FOTO: SCREENSHOOT TV HAPPY/ NIC BOTHA EPA/RAS KOMBO

Bivši teniser tvrdi da mu se predviđala sjajna karijera, ali da ga je u svemu omela zavisnost od heroina. Gnjatović je prvi teniser s ovih prostora, nakon Gorana Ivaniševića, koji je potpisao ugovor s Headom.

– Igrao sam za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Turske i Maroka. Sa mnom su u reprezentaciji bili Tipsarević, Vemić i Tošić. Prije toga sam u juniorima pobjeđivao Safina, Gonzalesa, a Rodžera Federera sam pobijedio na treningu. Svi su mi predviđali svjetski vrh”, prenosi Blic.

Potom su krenuli problemi.

– Prvi put sam uzeo heroin u 21. godini. Tu kreće pakao. Upadam u dugove, narkomanske krize, počinjem krasti ne bih li došao do droge. Pokušavam i dalje igrati tenis, ali mi ne ide. U to vrijeme mi se i porodicaraspada. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ne treba djecu dati meni da ih učim tenisu. A ja nikada, i kada sam bio u najtežim krizama, nisam dijelio drogu niti bih ijednom djetetu je dao. Prije bih si ruku odsjekao – dodao je Gnjatović koji je upozorio sve da ne probaju drogu uopšte jer je to sigurno put u propast.

Prihvati notifikacije