Hronika

"BIO JE U KUĆI DANIMA SAM I GLADAN" Komšije u šoku zbog jezive smrti bračnog para i sudbine njihovog sina

Rekla sam joj da će joj te krađe napraviti probleme. Nažalost, zbog toga su izgubili živote.

"BIO JE U KUĆI DANIMA SAM I GLADAN" Komšije u šoku zbog jezive smrti bračnog para i sudbine njihovog sina
FOTO: RAS SRBIJA

Ovako za Blic priča Z. P. iz sela Poljine kod Trstenika gdje su u bunaru pronađena beživotna tijela bračnog para Časlava (57) i Slađane (50) Anđelković, dok je njihov četvorogodišnji sin pronađen u porodičnom domu, sam i gladan. Nesrećni dječak proveo je u toj kući čak četiri dana sam, bez grijanja, jedući ono što je sam pronašao, sve dok komšije nisu čule njegov plač i krenule u potragu.

Kada su ga pronašle komšije su bile u šoku. Brzo su pozvale policiju koja je krenula u potragu za Slađanom i Časlavom. Njihov automobil pronađen je pored puta, pored njive u kojoj se uzgaja kupus. Nakon pretrage terena, beživotna tijela bračnog para Anđelković pronađena su u bunaru.

Komšije kažu da misle da su Anđelkovići krali kupus sa njive kada su upali u bunar koji služi za zalivanje bašte. Mještani dodaju, da je ovaj bračni par bio poznat po tome da ulazi u tuđe njive i kradu voće i povrće.

Od nedjelje ujutru auto im nije bio tu. Krali su kupus, a policija je pronašla puna kola kupusa – kaže komšinica Z. P.

Kako dodaje, cijelo selo je znalo da kradu.

– Znali su da naprave štetu od po nekoliko hiljada evra – tvrdi ona i dodaje da plač dječaka ostavljenog samog u kući četiri dana nije čula.

– Dijete se nije čulo, ne znam… – dodaje ona.

Vlasnik njive na kojoj je stradao bračni par, Stojan Mišić, živi u susjednom selu Strugari i kaže da ga je policija obavijestila šta se dogodilo.

– Policija me probudila rano ujutru i rekli su mi da krenem sa njima u njivu. Pitali su me da li sam nekome rekao da bere kupus. Kad sam im rekao da nisam, kazali su mi da su pronađena dva mrtva tijela. Četiri dana su kola stajala na ulici puna mog kupusa. Svake godine mi se krade kupus. Možda su se uplašili da ih neko vidio, pa su htjeli da se sakriju i tako upali u bunar koji koristimo za zalivanje bašte. Ne znam – kaže Mišić.

Foto: N. Božović/RAS Srbija
Foto: N. Božović/RAS Srbija

Nisu bili siromašni

Ono što najviše intrigira i mještane i policiju je tp da Anđelkovići nisu imali finansijskih problema, niti razloga da kradu iz tuđih njiva.

Kako se saznaje, oni su imali stan u Trsteniku koji je Časlav dobio od “Petoletke” u kojoj je nekada radio, ali su ga dali na korišćenje rođaku.

– Pritom su uzgajali i stoku – kažu mještani.

U Centru za socijalni rad u Trsteniku smo saznali da Anđelkovići nisu bili njihovi korisnici, niti su bili u njihovoj evidenciji.

Dječak zavijen u ćebe

Rođak Miroslav Nićiforović ispričao nam je da su dječaka pronašli zavijenog u neko ćebe u hladnoj kući.

– Četiri dana je preživio sam u kući. Njih dvoje i dječak su sami živjeli tu. Časlav je nekada radio u “Prvoj petoletki”, a snaja Slađana je imala dvije krave i tele. Prodavala je i mlijeko. Od toga i od poljoprivrede su živjeli. Ne mogu ništa da kažem. Obdukcija i istraga će sve da pokažu. Kako su nastradali i otkud u Stragarima. Sve opcije su na stolu – kazao je Nićiforović.

On je dodao da je vidio da je nesrećni dječak jeo hranu koju je sam našao u kući i da je velika sreća bila što nisu bile niske temperature jer bi se u protivnom smrzao.

Dječak stabilno

Dječak je zbrinut na pedijatriji u kruševačkoj bolnici, a o njegovom starateljstvu će odlučiti centar. Postoji mogućnost da ga preuzme njegov polubrat.

– Dječak se sam starao o sebi i četiri dana nije tražio ničiju pomoć. Vjerovatno će nekome ispričati kako se osjećao bez roditelja i šta je sve radio – kažu komšije. (Blic)