Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BIVŠU SUPRUGU NOŽEM IZBO USRED POŠTE Muškarac dobio pet godina zatvora za pokušaj ubistva

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ljubiša Pavlović (56) iz Kučeva osuđen je pravosnažno pred Višim sudom u Požarevcu na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše nevjenčane supruge Sanele Žuržić (39) iz Rakove Bare.

On će oštećenoj morati da isplati i odštetu za zadobijene povrede, i to u roku od dije godine od izlaska iz zatvora. Istom presudom, njemu je izrečena i mjera zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom u periodu od tri godine, piše Espreso.

Presuda je donijeta na prijedlog višeg javnog tužioca, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenog sa optuženim. Zbog toga je ona pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe. Krivično djelo optuženi je izvršio 9. aprila prošle godine, u šalter-sali pošte u Kučevu.

Pošto je pratio bivšu suprugu, ušao je za njom i, naočigled prisutnih građana, kuhinjskim nožem nekoliko puta ubo je u glavu i tijelo, bijesan što ga je ostavila. Teško povrijeđena žena prenijeta je u Opštu bolnicu u Požarevcu, gdje je ustanovljeno da je životno ugrožena, pa je prebačena u beogradski Urgentni centar.

Odmah nakon hapšenja, optuženom je određen pritvor u kojem se i dalje nalazi i iz kojeg će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Za krivično djelo za koje je optužen – pokušaj ubistva, zakonom je zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO