Svijet

BIZARNA TUČA Momak i djevojka se posvađali oko psa, pa je nastao haos

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podnijelo je prijavu protiv 30-godišnje žene koja je u januaru u jutarnjim satima, nakon svađe, partnera ogrebala po licu i vratu i udarila ga metalnim svijećnjakom po glavi.

Auto policije Hrvatske
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RINGIER

Kako se navodi u optužnici, sud traži uslovnu kaznu zatvora za ženu, u trajanju od jedne godine sa rokom provjere od tri godine.

Tridesetogodišnjakinja je sve priznala, ali je rekla da je svog partnera povrijedila u samoodbrani. Rekla je da se nisu vrijeđali, da je on na opijatima i da su se svađali oko šetanja psa.

Pročitajte još

“Droga je bila na stolu”

– On je nju ogrebao, držao za lice i vukao po podu, ali je nije davio. Na pitanje ko je i kada prekinuo tuču, optuženi navodi da je njihov stanodavac pokucao na vrata, a potom pozvao policiju. Već su jedanput imali sličan sukob, ali ne takvog intenziteta. Okrivljena navodi da tog dana (odnosno tog jutra) nije konzumirala drogu iako je na stolu bilo “to”. Njen partner je konzumirao kokain i spid tog jutra, a on to po pravilu konzumira vikendom. Ona po pravilu konzumira samo marihuanu, odnosno THC – navodi se u njenoj verziji priče u optužnici, piše Indeks.

Tužilaštvo tvrdi da je njena odbrana nedosljedna, jer u jednom dijelu kaže da je sve to uradila u samoodbrani, zatim kaže da ga je samo u ogrebala u samoodbrani, dok u trećem dijelu navodi da su u stvari oboje krivi, pa se ne može sa sigurnošću utvrditi ko je prvi počeo.

Čeka se zakazivanje prvog ročišta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije