Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BIZARNO Sveštenik izazvao gnjev šarlatanskim nastupom u kojem istjeruje ĐAVOLA IZ KORONE (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: @hemantmehta/Twitter/screenshot

Za Keneta Koplanda, kontraverznog sveštenika i televizijskog propovednika iz Teksasa, nije strano da na sebe navuče ljutnju američke i svjetske javnosti. Međutim, njegovo posljednje pojavljivanje u javnosti u kojem je javno “istjerivao đavola iz korona virusa” razljutilo je nekoliko miliona ljudi.

Kopland (82), iskoristio je situaciju oko korona virusa da dodatno zaradi na lakovjernim sljedbenicima svoje crkve, kojih nije malo u svijetu. Naime, on je tokom decenija raširio mrežu svoje crkve na gotovo sve kontinente, a služenja koja vrši čak i putem video linkova, koristi da “liječi” ljude molitvom, čak i danas kada dnevno umire nekoliko hiljada ljudi od posljedica pandemije virusa korona.

U bizarnom nastupu prije nekoliko dana, on je riješio da “istjera đavola” iz korona virusa.

– U ime Isusa Hrista, osuđujem te…Osuđujem te COVID-19! Kraj je. Gotovo je! Ubico. Slomićemo tvoju snagu! Napusti ovu naciju, naređujem ti! – samo je jedan dio histeričnog i šarlatanskog nastupa ovog propovjednika, prenosi Espreso.

Imovina teška 17, 5 miliona dolara

Imovina kontraverznog sveštenika i propovjednika crkve Vjernika glasa pobede, Keneta Koplanda procjenjuje se na milione dolara. Njegov porodični dom u Tekasu se procjenjuje na 6,3 miliona dolara. Pored toga, njegova crkva posjeduje svoju pistu sa hangarima i četri aviona čija vrijednost prema saznanjima iznosi 17,5 miliona dolara, a sve to se nalazi u sklopu imanja na kojem živi površine 1.500 hektara.

On je u žižu javnosti dospio 2015. godine kada se saznalo da zbog svog životnog poziva kao sveštenik ne plaća porez, a dobit te godine, samo od donacija je iznosila 20 miliona dolara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO