Gradovi

Bjelica nakon ubistva u Sokocu: Bezbjednosna situacija ozbiljno narušena

Bezbjednosna situacija u Sokocu je ozbiljno narušena! Građani se osjećaju ugroženo i zabrinuto, poručio je načelnik opštine Sokolac Milovan Cicko Bjelica na Fejsbuku.

Mjesto ubistva u Sokocu
FOTO: SRNA

On je podsjetio da su u svega par dana imali  pokušaj ubistva sjekirom, pokušaj ubistva gaženje, bacanje eksplozivnih naprava, a danas i ubistvo vatrenim oružjem u centru grada.

‼ Безбједоносна ситуација у Сокоцу је озбиљно нарушена. Грађани се осјећају угрожено и забринуто.‼ У свега пар дана…

Posted by Милован Бјелица on Wednesday, June 7, 2023

– Beskrupulozna borba određenih interesnih grupa i krugova za prevlast povećala je strah i zabrinutost za bezbjednost kod svih u Sokocu. Roditelji su zabrinuti za djecu koja idu u školu i iz škole. Ne preže se ni od čega, ničiji živog ne smatra se dragocjenim. Vidjeli smo to i kod pokušaja gaženja, kada su ugroženi i životi nedužnih. Sada je to još sve pojačano – smatra Bjelica.

Pročitajte još

On dodaje da ako se tome dodaju ubistva i pucnjave oko prirodnih resursa, koji je bilo pregršt u prethodnom periodu, u borbi za drvne sortimente i oko njih, slika i poruka koja se šalje nije dobra.

– Apelujemo na sve organe da povećaju svoje aktivnosti i da ulože dodatni napor da vrate sigurnost na ulice Sokoca. Svi naši napori za razvoj turizma, za izgradnju i pozicioniranje Sokoca na turističkoj mapi Srpske i regiona padaju u vodu ukoliko nema bezbjednosti za stanovnike i njihovu imovinu – poručio je Bjelica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije