Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BJESOVI NASTUPALI U BANJALUCI Kultni bend svirao najveće hitove na trosatnom koncertu

Kultura
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Sinoć je u Banjaluci nastupao kultni rok bend Bjesovi u Klubu Studenata Banjaluka – KSB.

Pred skoro punim klubom pjevali su svoje najveće hitove, a koncert je trajao gotovo tri sata.

Prvi veliki uspjeh grupe je pobjeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. usljedila pobjeda na 27. zaječarskoj gitarijadi i u narednih par godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmjerena na ovaj bend.

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grandža čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom mjenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Godine 1997, malo poslije izlaska albuma „Sve što vidim i sve što znam“, nakon koncerta u KST 13. septembra, Zoran i Goran raspuštaju grupu.

Od 2000. godine Bjesovi ponovo postoje u nešto drugačijoj postavi i sa jednim pjevačem, Zoranom Marinkovićem, dok Goran nije nastavio sa radom u bendu.

Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu album, koji nije imao ime.

Inače, svoje ime duguju istoimenom romanu Fjodora M. Dostojevskog kod nas poznatijem kao Zli Dusi koji se smatra jednim od najkontroverznijih romana čuvenog ruskog pisca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO