Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BL VOLEJ DOMAĆIN ZAVRŠNICE KUPA BiH Praznik odbojke u Banjaluci

Sport
Autor:

FOTO: Bojan Božić/RAS Srbija

Finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice održaće se u petak i subotu u Banjaluci. Domaćin BL Volej će se sastati sa Kulom iz Gradačca dok drugi polufinalni par čine Bimal Jedinstvo i Sloboda iz Tuzle.

Odbojkašice Bimal Jedinstva brane trofej pobjednika Kupa BiH i važe za apsolutnog favorite, međutim i ostali timovi vrebaju svoju šansu. Trener BL Voleja Davor Gamiboža ističe da će njegova ekipa dati sve od sebe da odigra najbolju partiju.

-Mi smo našim rezultatima u ligi obezbijedili drugo mjesto kolo prije kraja ligaškog dijela tako da smo imali vremena da se pripremimo za Kup. Ekipa vrijedno trenira, u miru, u našim smo rutinama koje su nas dovele do završnog turnira. Ne planiramo da iskačemo iz toga i nadamo se da ćemo finalni turnir odigrati na maksimumu i nadam se da rezultat neće izostati. Ovo je velika čast za klub da pored učešća na finalnom tunrru bude i organizator istog. Siguran sam da ćemo mi to ukazano povjerenje maksimalno opravdati i da ćemo ovu manifestaciju iskoristiti da pokažemo sve naše potencijale i u sportskom i u organizacionom smislu – rekao je trener BL Voleja Davor Gambiroža.

Njegov tim upravo protiv Kule iz Gradačca igrao je nedavno u BH ligi, a tada su Banjalučanke poražene sa 3:0.

-Mi smo sa tom ekipom igrali dvije utakmice, jednu smo mi pobijedili, jednu oni sa maksimalnim rezultatima. Poznajemo se dobro, respktuejmo jedni druge i biće to neizvjesna utakmica. Radimo na nekim segmentima kada je u pitanju taktika i protivnik ali u suštini se pripremamo kao i do sada. To je utakmica kao svaka druga, moramo biti maksimalno angažovani, skoncentisani sa ciljem da ostvarimo pobjedu – dodao je Gambiroža.

Sonja Vujinić odbojkašica BL Voleja takođe je optimista pred završnicu Kupa BiH.

-Drago nam je da se ovaj finalni turnir igra u Banjaluci i mislim da Banjaluka zaslužuje ovo takmičenje. Atmosfera u ekipi je  odlična, dobro smo trenirale, očekuje nas teška utakmica ali daćemo sve od sebe. Poraz od Kule u ligi nam je dodatna motivacija i nadamo se pobjedi – rekla je Vujinić.

Predjednik OS BiH poželio sreću ekipama

Predsjednik OS BiH Alija Fatić poželio je sreću svim ekipama učesnicama.

-Veoma sam srećan što je Banjaluka dobila organizaciju ovog završnog turnira u Banjaluci. Želim da poželim akterima ovog turnira mnogo sreće, svim ekipama Bimal Jedinstvu, BL Voleju, Kuli, i Slobodi da pokažu ovog vikenda sve što imaju. To su, uz Gacko,  najkvalitetnije ekipe u BiH. Želimo da Banjaluka, ali i gledaoci pored malih ekrana vide kvalitet BH odbojke i naših ženskih klubova. Želim i djeliocima pravde da odrade svoj posao kvalitetno i da epitet pobjednika Kupa ponese najbolja ekipa – rekao je Fatić.

Raspored:

PETAK:

17:00 Bimal Jedinstvo – Sloboda

19:00 Svečano otvaranje  turnira

20:00 Kula Gradačac – BL Volej

SUBOTA:

20:00 Finale

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO